Okra na kari

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 50 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Kari koření 10 g
Máslo čerstvé 25 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Okra - Ibišek jedlý 400 g
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 100 g
Rýže dušená 400 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Okru na obou koncích seřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakrájíme najemno, papriku bez jádřince na proužky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, zaprášíme moukou, přidáme rajčata, okru, papriku, česnek, lžičku kari koření, sůl, pepř, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Podáváme s dušenou rýží.