Okra na kari
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
50 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Kari koření |
10 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Okra - Ibišek jedlý |
400 g |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
100 g |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Okru na obou koncích seřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakrájíme najemno, papriku bez jádřince na proužky, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, zaprášíme moukou, přidáme rajčata, okru, papriku, česnek, lžičku kari koření, sůl, pepř, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Podáváme s dušenou rýží.