Kachna na jablkách

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Jablka 1500 g
Kachna mražená 1800 g
Máslo čerstvé 125 g
Pepř černý mletý 3 špetka
Strouhanka 30 g
Sůl 3 špetka
Šunka dušená 50 g
Vývar drůbeží 100 ml
Zakysaná smetana 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šunku pokrájíme na větší kousky.
  2. 25 g másla rozpálíme a orestujeme na něm šunku.
  3. 3 jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky, smícháme s restovanou šunkou a strouhankou. Osolíme a opepříme.
  4. Vzniklou nádivkou naplníme kachnu, potřeme máslem, osolíme a opepříme. Pečeme 60 minut při 225°C.
  5. Zbytek jablek oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky, potřeme zbylým máslem a dáme péct do trouby.
  6. Pečenou kachnu odložíme do tepla, vypečenou šťávu slijeme, zředíme vývarem a přimícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu.
  7. Kachnu servírujeme na pečených jablkách, přelitou omáčkou.