Kachna na jablkách
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Jablka |
1500 g |
Kachna mražená |
1800 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
3 špetka |
Šunka dušená |
50 g |
Vývar drůbeží |
100 ml |
Zakysaná smetana |
50 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Šunku pokrájíme na větší kousky.
- 25 g másla rozpálíme a orestujeme na něm šunku.
- 3 jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky, smícháme s restovanou šunkou a strouhankou. Osolíme a opepříme.
- Vzniklou nádivkou naplníme kachnu, potřeme máslem, osolíme a opepříme. Pečeme 60 minut při 225°C.
- Zbytek jablek oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky, potřeme zbylým máslem a dáme péct do trouby.
- Pečenou kachnu odložíme do tepla, vypečenou šťávu slijeme, zředíme vývarem a přimícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu.
- Kachnu servírujeme na pečených jablkách, přelitou omáčkou.