Sněhový koláč s třešněmi

Ingredience


Cukr krupice 125 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Sherry brandy 20 ml
Sůl 1 špetka
Třešně 750 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Třešně omyjeme, pár jich odložíme stranou na pozdější ozdobení koláče. Zbytek vypeckujeme, dáme do misky a zalijeme sherry.
  2. Mouku smícháme se solí a 110 g cukru, postupně vmícháme 4 vejce a 2 žloutky.
  3. Do těsta přimícháme po lžících mléko, množství přizpůsobíme konsistenci těsta, které má být řídké, nikoliv příliš tekuté.
  4. Zapékací formu vytřeme máslem, dno vyložíme naloženými třešněmi v sherry, zalijeme těstem.
  5. Povrch těsta poklademe kousky zbylého másla. Pečeme při 200 °C 35 minut.
  6. Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh, přimícháme zbytek cukru.
  7. Mírně vychladlý koláč zalijeme bílkovým sněhem a necháme ještě chvilku zapéct v troubě.
  8. Ozdobíme zbytkem třešní.