Sněhový koláč s třešněmi
Ingredience
Cukr krupice |
125 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Sherry brandy |
20 ml |
Sůl |
1 špetka |
Třešně |
750 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Třešně omyjeme, pár jich odložíme stranou na pozdější ozdobení koláče. Zbytek vypeckujeme, dáme do misky a zalijeme sherry.
- Mouku smícháme se solí a 110 g cukru, postupně vmícháme 4 vejce a 2 žloutky.
- Do těsta přimícháme po lžících mléko, množství přizpůsobíme konsistenci těsta, které má být řídké, nikoliv příliš tekuté.
- Zapékací formu vytřeme máslem, dno vyložíme naloženými třešněmi v sherry, zalijeme těstem.
- Povrch těsta poklademe kousky zbylého másla. Pečeme při 200 °C 35 minut.
- Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh, přimícháme zbytek cukru.
- Mírně vychladlý koláč zalijeme bílkovým sněhem a necháme ještě chvilku zapéct v troubě.
- Ozdobíme zbytkem třešní.