Marmeláda z šípků

Ingredience


Cukr krupice 2000 g
Jablka 750 g
Šípky sušené 2000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šípky několikrát dobře propláchneme a přendáme do hrnce.
  2. Jablka omyjeme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Pokrájíme je na drobné kousky a přisypeme k šípkům. Vše zalijeme vodou do výše ovoce a dáme vařit na 30 minut.
  3. Uvařené ovoce slijeme přes síto, slitou šťávu si uschováme.
  4. Šípky s jablky dáme opět do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit dalších 30 minut.
  5. Uvařené ovoce propasírujeme přes síto, získané pyré smícháme se šťávou a vmícháme cukr. Vše povaříme za stálého míchání.
  6. Vaříme až do dosažení teploty 104,5 °C.
  7. Uvařenou marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic a ihned uzavřeme.