Ožehnuté hovězí s pomeranči a chilli
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
250 ml |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechny suroviny smícháme na marinádu, důkladně jí maso potřeme, zabalíme do mikroténu a dáme přes noc do lednice.
- Maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na grilu.
- Během grilování potíráme marinádou.
- Upečené maso nakrájíme na tenké plátky.