Zapečené hroznové víno s fíky
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Cukr moučkový |
30 g |
Fíky čerstvé |
200 g |
Hroznové víno |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Víno bílé |
150 ml |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 85 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuličky hroznů oloupeme a necháme zalité vínem macerovat 60 minut.
- Zapékací mísu vytřeme máslem, fíky omyjeme a rozčtvrtíme, naskládáme do zapékací mísy, opepříme, posypeme cukrem a macerovaným vínem, zalijeme troškou vína z marinády.
- Pečeme 6 minut při 285 °C.
- Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a servírujeme se zapékaným ovocem.