Čokoládové kostky

Ingredience


Čokoláda na vaření 200 g
Cukr krupice 150 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka polohrubá 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Menší hranatou zapékací formu vytřeme máslem.
  2. Čokoládu nasekáme na menší kousky a ve vodní lázni rozehřejeme.
  3. Zbytek másla rozpustíme a odstavíme stranou.
  4. Vejce smícháme s 150 g cukru, 100 g mouky a vypracujeme hladké těsto. Rozpuštěné máslo vmícháme do roztavené čokolády a směs nalijeme k těstu. Dobře rozmícháme a nalijeme do moukou vysypané formy na pečení. Pečeme 30 minut při 160°C.
  5. Upečený koláč necháme 10 minut chladnout, poté vyklopíme na vlhkou utěrku a necháme vystydnout, poté teprve naporcujeme na kostky.