Bábovka s lesním ovocem
Ingredience
Borůvky |
100 g |
Cukr krupice |
350 g |
Cukr moučkový |
10 g |
Droždí |
15 g |
Griotka |
30 ml |
Jahody zahradní |
100 g |
Maliny |
100 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
270 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 110 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mléko mírně ohřejeme, smícháme se solí, droždím, moučkovým cukrem a vejci.
- Postupně přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které ručně dobře prohněteme.
- Máslo pokrájíme na drobné kousky a vmícháme do těsta. Hotové těsto necháme 35 minut odpočívat na teplém místě. Poté prohněteme a necháme kynout dalších 15 minut.
- Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a necháme kynout dalších 40 minut. Bábovku pečeme při 190 °C 15 minut.
- Cukr rozpustíme ve 500 ml vody a povaříme 20 vteřin. Necháme vystydnout a přilijeme griotku.
- Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a přeléváme cukrovým sirupem tak, aby se těsto dobře nasáklo.
- Ovoce omyjeme, zalijeme zbytkem sirupu a rozložíme na upečené bábovce. Podáváme vychlazené.