Bábovka s lesním ovocem

Ingredience


Borůvky 100 g
Cukr krupice 350 g
Cukr moučkový 10 g
Droždí 15 g
Griotka 30 ml
Jahody zahradní 100 g
Maliny 100 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 270 g
Sůl 5 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko mírně ohřejeme, smícháme se solí, droždím, moučkovým cukrem a vejci.
  2. Postupně přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které ručně dobře prohněteme.
  3. Máslo pokrájíme na drobné kousky a vmícháme do těsta. Hotové těsto necháme 35 minut odpočívat na teplém místě. Poté prohněteme a necháme kynout dalších 15 minut.
  4. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a necháme kynout dalších 40 minut. Bábovku pečeme při 190 °C 15 minut.
  5. Cukr rozpustíme ve 500 ml vody a povaříme 20 vteřin. Necháme vystydnout a přilijeme griotku.
  6. Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a přeléváme cukrovým sirupem tak, aby se těsto dobře nasáklo.
  7. Ovoce omyjeme, zalijeme zbytkem sirupu a rozložíme na upečené bábovce. Podáváme vychlazené.