Lebkuchen

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Fondán 200 g
Griotka 40 ml
Kandovaná pomerančová kůra 80 g
Kypřicí prášek do pečiva 6 g
Mandle 100 g
Med včelí 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Skořice mletá 10 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Med krátce povaříme s cukrem. Směs nalijeme do mísy, smícháme s moukou, nasekanými mandlemi, skořicí, kypřicím práškem, žloutky a kandovaným pomerančem. Těsto necháme odležet 120 minut.
  2. Těsto vyválíme na silný plát, vykrajujeme tyčky o velikosti 3 x 6 cm, přeskládáme je na pomoučený plech a pečeme při 180 °C 30 minut.
  3. Fondán necháme rozehřát, smícháme s griotkou a a vzniklou směsí polijeme upečené perníčky.
  4. Necháme vystydnout a poté naskládáme do plechovky na cukroví.