Lebkuchen
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Fondán |
200 g |
Griotka |
40 ml |
Kandovaná pomerančová kůra |
80 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
6 g |
Mandle |
100 g |
Med včelí |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Skořice mletá |
10 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Med krátce povaříme s cukrem. Směs nalijeme do mísy, smícháme s moukou, nasekanými mandlemi, skořicí, kypřicím práškem, žloutky a kandovaným pomerančem. Těsto necháme odležet 120 minut.
- Těsto vyválíme na silný plát, vykrajujeme tyčky o velikosti 3 x 6 cm, přeskládáme je na pomoučený plech a pečeme při 180 °C 30 minut.
- Fondán necháme rozehřát, smícháme s griotkou a a vzniklou směsí polijeme upečené perníčky.
- Necháme vystydnout a poté naskládáme do plechovky na cukroví.