Losos v papilotě

Ingredience


Citrony 2 ks
Estragon 8 ks
Losos - filety 720 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z pečicího papíru vystřihneme 8 koleček tak velkých, aby se filet ryby vešel na polovinu. Vždy dvě kolečka papíru položíme na sebe a vrchní kolo papíru lehce potřeme olejem.
  2. Na polovinu koleček rozložíme omytá, na plátky nakrájená rajčata, na ně položíme omytý filet z lososa a na něj položíme kolečko citronu a snítku estragonu. Přeložíme druhou polovinou papíru a okraje stočíme tak, aby z balíčku neunikala šťáva.
  3. Balíčky urovnáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a pečeme asi 15 minut.
  4. Lososa v papilotě podáváme ihned na nahřátých talířích. Můžeme doplnit francouzskou máslovou omáčkou.