Sladkokyselý srnčí ořech

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 3 stroužek
Hovězí svíčková 250 g
Hřebíček 2 g
Hroznové víno 100 g
Jalovec 4 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Srnčí kýta 800 g
Sůl 1 špetka
Víno červené 1000 ml
Víno portské 200 ml
Vývar telecí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 500ml vína svaříme s bylinkami, po vychladnutí do vína vložíme svíčkovou a necháme marinovat 48 hodin.
  2. Srnčí ořechy potřeme olejem, opepříme a marinujeme také v marinádě, ale pouze 24 hodin.
  3. Svíčkovou vyjmeme z marinády, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle.
  4. Marinádu slijeme přes sítko a dáme vařit. Jakmile se vaří, sebereme pěnu z hladiny, přidáme koření.
  5. Chvíli povaříme, přidáme rozmačkané hrozny a polovinu vývaru.
  6. Osolíme a varem zredukujeme na polovinu objemu.
  7. Portské smícháme se zbytkem vývaru a uvedeme k varu, jakmile omáčka zhoustne, přilijeme zbytek vína a vlijeme k omáčce z marinády.
  8. Opepříme, vmícháme kousek másla.
  9. Ořechy a svíčkovou osmažíme na rozpáleném oleji, svíčkovou naporcujeme na plátky a společně s ořechy podáváme přelité omáčkou.