Čočková polévka s mrkví a celerem

Čočková polévka s mrkví a celerem - obrázek

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Cibule 1 ks
Čočka červená 100 g
Jogurt bílý 100 g
Mrkev kořen 450 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 875 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a 6-8 min na něm restujeme nakrájenou mrkev, cibuli a celer dozlatova. Přidáme propranou čočku, zalijeme 3 šálky vývaru a přivedeme k varu. Zakryté vaříme na mírném ohni cca 20 min. Mrkev musí změknout.
  2. Necháme 15 min chladnout a poté polévku rozmixujeme dohladka. Spolu se zbylým vývarem vlijeme do čistého hrnce, ochutíme solí, pepřem a před podáváním mírně ohřejeme. Dozdobíme lžičkou jogurtu a nasekanou petrželkou.