Krůtí řízky s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
120 g |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
40 ml |
Paprika červená |
140 g |
Paprika mletá sladká |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
100 ml |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 140 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso osolíme, opepříme, naklepeme a posypeme mletou paprikou. Zakápneme olivovým olejem a necháme odležet 2 hodiny.
- Rajčata a papriky zbavíme jádřinců, dužinu pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme pokrájené papriky a dusíme do změknutí.
- Poté přidáme rajčata. Osolíme a opepříme, podlijeme vínem. Dusíme do změknutí zeleniny.
- Přilijeme zakysanou smetanu, žloutky a muškátový oříšek.
- Maso osmahneme na rozpáleném másle, poté přendáme do omáčky a dusíme do změknutí.