Krůtí řízky s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Cibule 120 g
Krůtí prsa 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 40 ml
Paprika červená 140 g
Paprika mletá sladká 2 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 100 ml
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso osolíme, opepříme, naklepeme a posypeme mletou paprikou. Zakápneme olivovým olejem a necháme odležet 2 hodiny.
  2. Rajčata a papriky zbavíme jádřinců, dužinu pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
  3. Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme pokrájené papriky a dusíme do změknutí.
  4. Poté přidáme rajčata. Osolíme a opepříme, podlijeme vínem. Dusíme do změknutí zeleniny.
  5. Přilijeme zakysanou smetanu, žloutky a muškátový oříšek.
  6. Maso osmahneme na rozpáleném másle, poté přendáme do omáčky a dusíme do změknutí.