Kuřecí frikasé s olivami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
150 g |
Anglická slanina |
125 g |
Bobkový list |
1 ks |
Játra kuřecí |
50 g |
Kapary |
25 g |
Kuře |
1500 g |
Kuřecí srdíčka |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olivy zelené |
250 g |
Pažitka |
6 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Pomeranče |
70 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
300 ml |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuře omyjeme, osolíme a opepříme, odkrojíme volátko. Poklademe slaninou a dáme na hodinu péct při 180 °C.
- Volátko pokrájíme na menší kousky, přidáme srdíčka a játra.
- Anglickou slaninu pokrájíme na malé kousky, přidáme pokrájené ančovičky, nasekanou petržel a pažitku, kapary, 2/3 oliv a pokrájené vnitřnosti s voletem.
- Směs osmahneme na pánvi, přidáme tymián a bobkový list. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a vývar a necháme vařit.
- Pečené kuře rozřízneme a zploštíme, přidáme do pánve ke směsi, přisypeme zbytek oliv.
- Necháme podusit 10 minut z každé strany, poté zalijeme šťávou z pomeranče, necháme prohřát a ihned podáváme.