Kuřecí frikasé s olivami

Ingredience


Ančovičky konzervované 150 g
Anglická slanina 125 g
Bobkový list 1 ks
Játra kuřecí 50 g
Kapary 25 g
Kuře 1500 g
Kuřecí srdíčka 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olivy zelené 250 g
Pažitka 6 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Pomeranče 70 g
Slanina vepřová 60 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 300 ml
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme, osolíme a opepříme, odkrojíme volátko. Poklademe slaninou a dáme na hodinu péct při 180 °C.
  2. Volátko pokrájíme na menší kousky, přidáme srdíčka a játra.
  3. Anglickou slaninu pokrájíme na malé kousky, přidáme pokrájené ančovičky, nasekanou petržel a pažitku, kapary, 2/3 oliv a pokrájené vnitřnosti s voletem.
  4. Směs osmahneme na pánvi, přidáme tymián a bobkový list. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a vývar a necháme vařit.
  5. Pečené kuře rozřízneme a zploštíme, přidáme do pánve ke směsi, přisypeme zbytek oliv.
  6. Necháme podusit 10 minut z každé strany, poté zalijeme šťávou z pomeranče, necháme prohřát a ihned podáváme.