Kuřecí pie
Ingredience
Cibule |
80 g |
Kedlubna |
180 g |
Kuře |
1500 g |
Listové těsto |
350 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
140 g |
Olej olivový |
40 ml |
Olivy černé |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mrkev a kedlubny zbavíme slupek, pokrájíme na plátky, nakrájíme cibuli nadrobno. Kuře naporcujeme a necháme osmahnout na rozpáleném másle s olejem. Po zezlátnutí vyjmeme z pánve a přidáme cibuli, kedlubny a mrkev. Podlijeme 500 ml vody, osolíme, opepříme a necháme vařit 45 minut. Kuře vložíme do zapékací mísy na pie, přidáme pokrájená rajčata, olivy a osmaženou zeleninu i se šťávou.
- Listové těsto rozválíme na silnější plát, překryjeme jím vršek formy, okraje potřeme vodou a dobře přilepíme k míse. Uprostřed vykrojíme kolečko na odvod páry, povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme při 220 °C 45 minut.