Kuřecí pie

Ingredience


Cibule 80 g
Kedlubna 180 g
Kuře 1500 g
Listové těsto 350 g
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 140 g
Olej olivový 40 ml
Olivy černé 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 150 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a kedlubny zbavíme slupek, pokrájíme na plátky, nakrájíme cibuli nadrobno. Kuře naporcujeme a necháme osmahnout na rozpáleném másle s olejem. Po zezlátnutí vyjmeme z pánve a přidáme cibuli, kedlubny a mrkev. Podlijeme 500 ml vody, osolíme, opepříme a necháme vařit 45 minut. Kuře vložíme do zapékací mísy na pie, přidáme pokrájená rajčata, olivy a osmaženou zeleninu i se šťávou.
  2. Listové těsto rozválíme na silnější plát, překryjeme jím vršek formy, okraje potřeme vodou a dobře přilepíme k míse. Uprostřed vykrojíme kolečko na odvod páry, povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
  3. Pečeme při 220 °C 45 minut.