Perlička s kaštany

Ingredience


Celer řapíkatý 60 g
Cukr krupice 6 g
Estragon 4 g
Kaštany jedlé 500 g
Kerblík 4 g
Máslo čerstvé 30 g
Pažitka 4 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Perlička 2000 g
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 4 g
Vývar drůbeží 800 ml
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kaštany na povrchu slupky nařízneme do křížku, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 1 minutu, poté velmi horké oloupeme ze slupek. Kaštany zalijeme 400 ml vývaru, přidáme cukr, pokrájenou celerovou nať a uvedeme k varu. Vaříme 60 minut. Smetanu osolíme, opepříme, přidáme sekané bylinky.
  2. Směsí naplníme perličku. Svážeme nití. Maso osolíme a opepříme, potřeme máslem. Pečeme při 225 °C 40 minut. Výpek z masa zředíme vývarem.
  3. Maso servírujeme přelité výpekem, obložené kaštany.