Perlička s kaštany
Ingredience
Celer řapíkatý |
60 g |
Cukr krupice |
6 g |
Estragon |
4 g |
Kaštany jedlé |
500 g |
Kerblík |
4 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pažitka |
4 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Perlička |
2000 g |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
4 g |
Vývar drůbeží |
800 ml |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kaštany na povrchu slupky nařízneme do křížku, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 1 minutu, poté velmi horké oloupeme ze slupek. Kaštany zalijeme 400 ml vývaru, přidáme cukr, pokrájenou celerovou nať a uvedeme k varu. Vaříme 60 minut. Smetanu osolíme, opepříme, přidáme sekané bylinky.
- Směsí naplníme perličku. Svážeme nití. Maso osolíme a opepříme, potřeme máslem. Pečeme při 225 °C 40 minut. Výpek z masa zředíme vývarem.
- Maso servírujeme přelité výpekem, obložené kaštany.