Zapékaný fenykl se šunkou
Ingredience
Fenykl sladký - hlíza |
1000 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bulvy fenyklu povaříme 60 minut v osolené vodě. 50 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku a důkladně mícháme. Postupně přiléváme horké mléko a za míchání vaříme 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a polovinu strouhaného sýru.
- Zapékací mísu vytřeme máslem, vyložíme bulvami fenyklu, obalenými plátkem šunky. Zalijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýru.
- Pečeme při 185 °C do zezlátnutí.