Zapékaný fenykl se šunkou

Ingredience


Fenykl sladký - hlíza 1000 g
Máslo čerstvé 70 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 45% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bulvy fenyklu povaříme 60 minut v osolené vodě. 50 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku a důkladně mícháme. Postupně přiléváme horké mléko a za míchání vaříme 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a polovinu strouhaného sýru.
  2. Zapékací mísu vytřeme máslem, vyložíme bulvami fenyklu, obalenými plátkem šunky. Zalijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýru.
  3. Pečeme při 185 °C do zezlátnutí.