Vepřová panenka na ovoci

Ingredience


Citrony 1 ks
Karambola 60 g
Kerblík 10 g
Kiwi 60 g
Mango 60 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Šalotka 80 g
Smetana 16% (pochoutková) 150 ml
Sůl 2 špetka
Vepřová panenka 800 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej smícháme s citronovou šťávou a marinádou polijeme maso. Necháme 1 hodinu odležet. Nakrájenou šalotku osmahneme na rozpáleném másle, chvíli podusíme a poté podlijeme vínem. Zahustíme smetanou a posypeme sekaným kerblíkem. Osolíme a opepříme dle chuti.
  2. Maso opečeme na rozpáleném grilu. Propékáme cca 20 minut.
  3. Kiwi oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, stejně postupujeme s karambolou a mangem.
  4. Maso servírujeme podlité omáčkou s oblohou z ovoce.