Vepřová panenka na ovoci
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Karambola |
60 g |
Kerblík |
10 g |
Kiwi |
60 g |
Mango |
60 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Šalotka |
80 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
150 ml |
Sůl |
2 špetka |
Vepřová panenka |
800 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olej smícháme s citronovou šťávou a marinádou polijeme maso. Necháme 1 hodinu odležet. Nakrájenou šalotku osmahneme na rozpáleném másle, chvíli podusíme a poté podlijeme vínem. Zahustíme smetanou a posypeme sekaným kerblíkem. Osolíme a opepříme dle chuti.
- Maso opečeme na rozpáleném grilu. Propékáme cca 20 minut.
- Kiwi oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, stejně postupujeme s karambolou a mangem.
- Maso servírujeme podlité omáčkou s oblohou z ovoce.