Vepřové á la srnčí
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
120 g |
Jalovec |
3 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Ocet vinný |
150 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sádlo škvařené |
45 g |
Šalvěj čerstvá |
4 g |
Sůl |
2 špetka |
Vepřová pečeně |
1500 g |
Víno červené |
150 ml |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z vína, 500 ml vody, octa a koření vytvoříme marinádu, přidáme polovinu pokrájené cibule a vše uvedeme k varu. Přisypeme sůl, povaříme 3 minuty, odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Maso přelijeme marinádou, přiklopíme a necháme marinovat 24 hodin.
- Maso osmahneme na rozpáleném sádle ze všech stran, poté vyjmeme a do hrnce přidáme zbytek pokrájené cibule a mrkev. Necháme zezlátnout a poprášíme moukou. Přidáme 500 ml marinády, kterou jsme propasírovali přes síto. Přilijeme 300 ml vody.
- Omáčku uvedeme k varu, vložíme maso a zakryté dusíme 120 minut.