Vepřové á la srnčí

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 120 g
Jalovec 3 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Mrkev kořen 80 g
Ocet vinný 150 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sádlo škvařené 45 g
Šalvěj čerstvá 4 g
Sůl 2 špetka
Vepřová pečeně 1500 g
Víno červené 150 ml
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vína, 500 ml vody, octa a koření vytvoříme marinádu, přidáme polovinu pokrájené cibule a vše uvedeme k varu. Přisypeme sůl, povaříme 3 minuty, odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Maso přelijeme marinádou, přiklopíme a necháme marinovat 24 hodin.
  2. Maso osmahneme na rozpáleném sádle ze všech stran, poté vyjmeme a do hrnce přidáme zbytek pokrájené cibule a mrkev. Necháme zezlátnout a poprášíme moukou. Přidáme 500 ml marinády, kterou jsme propasírovali přes síto. Přilijeme 300 ml vody.
  3. Omáčku uvedeme k varu, vložíme maso a zakryté dusíme 120 minut.