Vepřová pečeně se zeleninou
Ingredience
Celer řapíkatý |
60 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Hořčice |
20 ml |
Majoránka |
2 špetka |
Olej olivový |
50 ml |
Paprika červená |
600 g |
Paprika mletá sladká |
2 špetka |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Saturejka |
2 špetka |
Škrob jemný kukuřičný gustin |
6 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
2 špetka |
Vepřová kýta |
1250 g |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a rozetřeme, smícháme se solí, pokrájenou cibulí, pepřem, paprikou, hořčicí, majoránkou, tymiánem, saturejkou a cayenským pepřem. Vzniklou směsí natřeme maso a necháme odležet 70 minut. Papriky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
- Řapíkatý celer pokrájíme na kousky o velikosti cca 6 cm. Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme celer a navrch položíme maso. Posypeme kousky papriky.
- Přiklopené pečeme při 220 °C 90 minut.
- Vypečenou šťávu z masa zahustíme škrobem a servírujeme k masu a zelenině.