Vepřová pečeně se zeleninou

Ingredience


Celer řapíkatý 60 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Hořčice 20 ml
Majoránka 2 špetka
Olej olivový 50 ml
Paprika červená 600 g
Paprika mletá sladká 2 špetka
Paprika zelená 100 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Saturejka 2 špetka
Škrob jemný kukuřičný gustin 6 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 2 špetka
Vepřová kýta 1250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a rozetřeme, smícháme se solí, pokrájenou cibulí, pepřem, paprikou, hořčicí, majoránkou, tymiánem, saturejkou a cayenským pepřem. Vzniklou směsí natřeme maso a necháme odležet 70 minut. Papriky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
  2. Řapíkatý celer pokrájíme na kousky o velikosti cca 6 cm. Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme celer a navrch položíme maso. Posypeme kousky papriky.
  3. Přiklopené pečeme při 220 °C 90 minut.
  4. Vypečenou šťávu z masa zahustíme škrobem a servírujeme k masu a zelenině.