Řeřichová polévka s mrkví
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Houby čerstvé |
60 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
1 ks |
Řeřicha |
36 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Vývar drůbeží |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mrkev a omytý pórek nakrájíme na jemné nudličky, celer na tenké plátky. Salát propereme, 6 vnějších a 6 vnitřních listů najemno natrháme. Oloupané rajče bez semen nakrájíme na malé kostky. Okurku omyjeme, vydlabeme semínka a dužinu nasekáme na kostičky. Houby nakrájíme na tenké plátky.
- Do vroucí vody vsypeme mrkev, celer a pórek a cca 3 minuty povaříme. Poté zeleninu scedíme a propláchneme studenou vodou. Do velkých polévkových misek vložíme natrhaný salát a lístky řeřichy, rozdělíme zeleninu, přidáme okurku, rajče, houby a zalijeme vývarem. Ihned podáváme.