Řeřichová polévka s mrkví

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Houby čerstvé 60 g
Mrkev kořen 2 ks
Okurka salátová 0.5 ks
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Pórek 1 ks
Rajčata 1 ks
Řeřicha 36 ks
Salát hlávkový 1 ks
Vývar drůbeží 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a omytý pórek nakrájíme na jemné nudličky, celer na tenké plátky. Salát propereme, 6 vnějších a 6 vnitřních listů najemno natrháme. Oloupané rajče bez semen nakrájíme na malé kostky. Okurku omyjeme, vydlabeme semínka a dužinu nasekáme na kostičky. Houby nakrájíme na tenké plátky.
  2. Do vroucí vody vsypeme mrkev, celer a pórek a cca 3 minuty povaříme. Poté zeleninu scedíme a propláchneme studenou vodou. Do velkých polévkových misek vložíme natrhaný salát a lístky řeřichy, rozdělíme zeleninu, přidáme okurku, rajče, houby a zalijeme vývarem. Ihned podáváme.