Kukuřičné nákyp

Ingredience


Bešamel 100 ml
Kukuřice 300 g
Máslo čerstvé 15 g
Paprika mletá sladká 10 g
Sůl 8 g
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakládanou kukuřici scedíme a nasypeme do misky. Přilijeme bešamel, přidáme žloutky, sůl, strouhaný sýr a 1 lžičku mleté papriky. Vše spolu důkladně promícháme, kukuřici trochu rozmačkáme, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
  2. Formu vymažeme máslem, nalijeme do ní těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 35-40 minut.
  3. Nákyp můžeme podávat jak teplý, tak i studený.