Kukuřičné nákyp
Ingredience
Bešamel |
100 ml |
Kukuřice |
300 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakládanou kukuřici scedíme a nasypeme do misky. Přilijeme bešamel, přidáme žloutky, sůl, strouhaný sýr a 1 lžičku mleté papriky. Vše spolu důkladně promícháme, kukuřici trochu rozmačkáme, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
- Formu vymažeme máslem, nalijeme do ní těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 35-40 minut.
- Nákyp můžeme podávat jak teplý, tak i studený.