Tuřín plněný drůbeží směsí

Ingredience


Bešamel 50 ml
Drůbeží maso vařené 150 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 25 g
Mléko polotučné 30 ml
Pepř černý mletý 2 g
Šalotka 20 g
Strouhanka 30 g
Sůl 5 g
Tuřín 400 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kulatější tuříny vydlabeme tak, aby zůstaly asi 1 cm silné stěny. Vydlabanou dužinu posekáme. Drůbeží vařené maso nakrájíme nadrobno, šalotku najemno, strouhanku navlhčíme mlékem. Do misky vložíme drůbeží maso, přisypeme šalotku, přidáme strouhanku, vejce, dužinu, sůl, pepř a všechno spolu důkladně promícháme. Touto směsí naplníme tuříny.
  2. Pekáček vymažeme máslem a tuříny do něj naskládáme vedle sebe. Pokapeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna na mírném ohni 25-30 minut a tuříny často poléváme máslem. V případě potřeby můžeme podlít trochou vývaru.
  3. Upečené tuříny vyjmeme, do zbylé šťávy v pekáčku nalijeme bešamel, vývar a vaříme, dokud se tekutina neodpaří natolik, že šťáva zhoustne. Vzniklou šťávou tuříny na talířích přelijeme.