Kmínové tyčinky

Kmínové tyčinky - obrázek

Ingredience


Kmín celý 4 kávová lžička
Máslo čerstvé 200 g
Mouka polohrubá 300 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sůl mořská 2 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vále zpracujeme mouku s nakrájeným máslem, přilijeme osolenou smetanu a vypracujeme těsto. Necháme je v chladu asi 30 minut odpočinout.
  2. Těsto rozválíme na 10 cm dlouhé proužky, urovnáme je na suchý plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Tyčinky posypeme hrubou solí, kmínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení tyčinky ihned odebereme z plechu.
  3. Podáváme jako pohoštění k čaji nebo k vínu.