Kmínové tyčinky
Ingredience
Kmín celý |
4 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka polohrubá |
300 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
2 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na vále zpracujeme mouku s nakrájeným máslem, přilijeme osolenou smetanu a vypracujeme těsto. Necháme je v chladu asi 30 minut odpočinout.
- Těsto rozválíme na 10 cm dlouhé proužky, urovnáme je na suchý plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Tyčinky posypeme hrubou solí, kmínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení tyčinky ihned odebereme z plechu.
- Podáváme jako pohoštění k čaji nebo k vínu.