Indická bramborová polévka s cibulí
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Jogurt bílý |
1 polévková lžíce |
Kmín mletý |
2 kávová lžička |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
1000 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cca 5 minut na něm orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a za stálého míchání restujeme ještě 1 minutu.
- Smícháme mletý kmín a koriandr, s kurkumou, skořicí a 2 lžičkami studené vody. Vytvořenou pastu přidáme do hrnce, promícháme a cca 1 minutu osmažíme.
- Zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Poté vše dohladka promixujeme, vrátíme do hrnce, zvolna prohřejeme.
- Rozdělíme do misek, dozdobíme jogurtem, čeným pepřem a ihned podáváme.