Indická bramborová polévka s cibulí

Ingredience


Brambory 2 ks
Cibule 1 ks
Jogurt bílý 1 polévková lžíce
Kmín mletý 2 kávová lžička
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 kávová lžička
Vývar drůbeží 1000 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cca 5 minut na něm orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a za stálého míchání restujeme ještě 1 minutu.
  2. Smícháme mletý kmín a koriandr, s kurkumou, skořicí a 2 lžičkami studené vody. Vytvořenou pastu přidáme do hrnce, promícháme a cca 1 minutu osmažíme.
  3. Zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Poté vše dohladka promixujeme, vrátíme do hrnce, zvolna prohřejeme.
  4. Rozdělíme do misek, dozdobíme jogurtem, čeným pepřem a ihned podáváme.