Brambory zapečené s husími játry
Ingredience
Brambory |
400 g |
Játra husí |
200 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Gruyére |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Husí játra pokrájíme na kostičky. Pekáček vymažeme máslem.
- Na dno pekáčku v jedné vrstvě naskládáme plátky brambor, trochu osolíme, druhá je tvořena kostičkami jater a třetí vrstvou budou opět brambory. Opět osolíme, zalijeme smetanou, zasypeme strouhankou, strouhaným sýrem, zakapeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 35-40 minut.