Brambory zapečené s husími játry

Ingredience


Brambory 400 g
Játra husí 200 g
Máslo čerstvé 40 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Strouhanka 40 g
Sůl 10 g
Sýr Gruyére 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Husí játra pokrájíme na kostičky. Pekáček vymažeme máslem.
  2. Na dno pekáčku v jedné vrstvě naskládáme plátky brambor, trochu osolíme, druhá je tvořena kostičkami jater a třetí vrstvou budou opět brambory. Opět osolíme, zalijeme smetanou, zasypeme strouhankou, strouhaným sýrem, zakapeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 35-40 minut.