Rýže vařená s hráškem

Ingredience


Hrášek 150 g
Máslo čerstvé 100 g
Rýže loupaná 250 g
Sůl 20 g
Voda pitná 2500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži nasypeme do jemného sítka, propláchneme pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme sůl, 1 lžíci másla, přivedeme k varu a vaříme 18-20 minut. Voda by se měla všechna vsáknout. Jestliže voda přebývá, slijeme ji.
  2. Zelený hrášek uvaříme ve slané vodě doměkka a scedíme.
  3. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rýži, hrášek, promícháme a pomalu dusíme asi 2 minuty. Máslo by se mělo do rýže vsáknout a hrášek by měl být lesklý.
  4. Podáváme jako přílohu k masům.