Rýže vařená s hráškem
Ingredience
Hrášek |
150 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
2500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 22 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Rýži nasypeme do jemného sítka, propláchneme pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme sůl, 1 lžíci másla, přivedeme k varu a vaříme 18-20 minut. Voda by se měla všechna vsáknout. Jestliže voda přebývá, slijeme ji.
- Zelený hrášek uvaříme ve slané vodě doměkka a scedíme.
- V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rýži, hrášek, promícháme a pomalu dusíme asi 2 minuty. Máslo by se mělo do rýže vsáknout a hrášek by měl být lesklý.
- Podáváme jako přílohu k masům.