Dušená rýže s bylinkami
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Rajčata |
50 g |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži nasypeme do cedníku a důkladně ji propláchneme pod tekoucí vodou. Překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 18-20 minut. Případnou přebytečnou vodu slijeme. Rajčata nakrájíme na kostičky, bylinky posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rajčata, bylinky, krátce orestujeme a přimícháme do rýže i s máslem z pánve.
- Podáváme jako přílohu nejlépe ke skopovému masu.