Černý kořen smažený
Ingredience
Černý kořen |
600 g |
Citronová šťáva |
5 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka polohrubá |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Omáčka tatarská |
120 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky. Pracujeme v rukavicích, kořen barví. Plátky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme 1 lžičku mouky, sůl a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme, vložíme do misky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme trojobal.
- Plátky kořenu obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme na másle dozlatova.
- Podáváme samostatně s pikantní omáčkou.