Černý kořen smažený

Ingredience


Černý kořen 600 g
Citronová šťáva 5 ml
Máslo čerstvé 60 g
Mouka polohrubá 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Omáčka tatarská 120 ml
Pepř černý mletý 2 g
Strouhanka 40 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky. Pracujeme v rukavicích, kořen barví. Plátky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme 1 lžičku mouky, sůl a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme, vložíme do misky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme trojobal.
  2. Plátky kořenu obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme na másle dozlatova.
  3. Podáváme samostatně s pikantní omáčkou.