Losos s pórkem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kečup 2 polévková lžíce
Losos - filety 450 g
Ocet rýžový 1 kávová lžička
Olej kukuřičný 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pórek 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté filety z lososa rozložíme na plochou nekovovou mísu. V misce smícháme sójovou omáčku, kečup, rýžový ocet, cukr a prolisovaný česnek. Směsí přelijeme lososa, maso obrátíme a necháme asi 30 minut marinovat.
  2. Ve woku rozehřejeme 3 lžíce oleje. Přidáme na kolečka nakrájený pórek a za stálého obracení opékáme 10 minut. Pórek vyjmeme na nahřáté talíře. Do woku vlijeme zbylý olej, přidáme porce lososa i s marinádou a opékáme 2 minuty.
  3. Lososa upravíme na pórek a ozdobíme nakrájenými červenými chilli papričkami.
  4. Ihned podáváme.