Losos s pórkem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Losos - filety |
450 g |
Ocet rýžový |
1 kávová lžička |
Olej kukuřičný |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pórek |
450 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté filety z lososa rozložíme na plochou nekovovou mísu. V misce smícháme sójovou omáčku, kečup, rýžový ocet, cukr a prolisovaný česnek. Směsí přelijeme lososa, maso obrátíme a necháme asi 30 minut marinovat.
- Ve woku rozehřejeme 3 lžíce oleje. Přidáme na kolečka nakrájený pórek a za stálého obracení opékáme 10 minut. Pórek vyjmeme na nahřáté talíře. Do woku vlijeme zbylý olej, přidáme porce lososa i s marinádou a opékáme 2 minuty.
- Lososa upravíme na pórek a ozdobíme nakrájenými červenými chilli papričkami.
- Ihned podáváme.