Černý kořen ve žloutkové omáčce

Ingredience


Bazalka 5 g
Černý kořen 600 g
Citronová šťáva 3 ml
Hovězí vývar základní 300 ml
Máslo čerstvé 60 g
Mouka polohrubá 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 8 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Protože rostlina pouští barvu, pracujeme v rukavicích. Hranolky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přisypeme 1 lžičku mouky a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.
  2. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme kořen, osolíme, opepříme a smažíme na másle asi 2 minuty. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, podlijeme vývarem a vaříme nejméně 15 minut, Stáhneme z ohně, vmícháme do omáčky 3 žloutky, 1 lžíci másla, zakápneme citronovou šťávou a nakonec přimícháme posekanou bazalku.