Černý kořen ve žloutkové omáčce
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Černý kořen |
600 g |
Citronová šťáva |
3 ml |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka polohrubá |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
8 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Protože rostlina pouští barvu, pracujeme v rukavicích. Hranolky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přisypeme 1 lžičku mouky a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.
- V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme kořen, osolíme, opepříme a smažíme na másle asi 2 minuty. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, podlijeme vývarem a vaříme nejméně 15 minut, Stáhneme z ohně, vmícháme do omáčky 3 žloutky, 1 lžíci másla, zakápneme citronovou šťávou a nakonec přimícháme posekanou bazalku.