Černý kořen se zeleninou

Ingredience


Černý kořen 200 g
Cibule 50 g
Kedlubna 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka polohrubá 10 g
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 10 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kořen zabarvuje pokožku, takže pracujeme v rukavicích. Kostičky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přidáme mouku a vaříme asi 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.
  2. Mrkev nakrájíme na kolečka, očištěnou kedlubnu na nudličky, cibuli nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mrkev s cibulí a kedlubnou, orestujeme, přidáme kořen, osolíme, opepříme, mícháme a restujeme, aby se zelenina v másle obalila. Stáhneme z ohně a podáváme jako oblohu k pečenému masu.