Rajčata plněná rizotem

Ingredience


Cibule 20 g
Hrášek 20 g
Máslo čerstvé 50 g
Rajčata 300 g
Rýže dušená 150 g
Sýr Ementál (Primátor) 60 g
Sýr Parmezán 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata v jedné třetině seřízneme a vydlabeme. Do misky dáme dušenou rýži, přidáme scezený nakládaný hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 lžičku másla a strouhaný parmezán. Vše promícháme a směsí naplníme rajčata. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme do ní rajčata, zasypeme strouhaným ementálem, zakapeme máslem a dáme do trouby zapéct. Pečeme 15 až 20 minut.
  2. Podáváme na dezertních talířcích jako předkrm.