Rajčata plněná rizotem
Ingredience
Cibule |
20 g |
Hrášek |
20 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Rajčata |
300 g |
Rýže dušená |
150 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
60 g |
Sýr Parmezán |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rajčata v jedné třetině seřízneme a vydlabeme. Do misky dáme dušenou rýži, přidáme scezený nakládaný hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 lžičku másla a strouhaný parmezán. Vše promícháme a směsí naplníme rajčata. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme do ní rajčata, zasypeme strouhaným ementálem, zakapeme máslem a dáme do trouby zapéct. Pečeme 15 až 20 minut.
- Podáváme na dezertních talířcích jako předkrm.