Sušené ovoce naložené v brandy

Ingredience


Broskve sušené 200 g
Citrony 1 ks
Cukr krupice 750 g
Hrozinky 40 g
Likér broskvový 2 polévková lžíce
Meruňky sušené 85 g
Sherry brandy 0.5 šálek
Skořice celá 0.5 ks
Voda pitná 375 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citronovou kůru oloupeme v dlouhých, úzkých proužcích. Na pánvi ji smícháme s vodou, cukrem a oloupaným zázvorem. Přivedeme k varu a za stálého míchání necháme rozpustit cukr. Cca 5 minut povaříme na mírném ohni.
  2. Do skleněné mísy vložíme všechno sušené ovoce, zalijeme svařeným sirupem a přidáme skořici. Zakryjeme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme citronovou kůru a skořici, vmícháme likér a brandy. Rozdělíme do zavařovacích sklenic a uzavřeme.
  3. Před podáváním necháme 2 týdny odstát, nejlépe v chladu.