Smažená mrkev s dipem

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Jogurt bílý 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Mrkev kořen 1.5 kg
Olej stolní 500 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev očistíme, omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na větší hranolky a v osolené vodě asi 15minut povaříme. Poté vyjmeme a zchladíme pod studenou vodou.
  2. Rozmícháme mouku se špetkou cukru a 250ml vody. Mrkev v těstíčku obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat nejlépe na papírové utěrce.
  3. Mezitím očistíme a omyjeme fenykl a včetně natě nasekáme najemno. 2lžíce fenyklu smícháme s jogurtem a solí a podáváme ke smažené mrkvi.