Smažená mrkev s dipem
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Jogurt bílý |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Mrkev kořen |
1.5 kg |
Olej stolní |
500 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev očistíme, omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na větší hranolky a v osolené vodě asi 15minut povaříme. Poté vyjmeme a zchladíme pod studenou vodou.
- Rozmícháme mouku se špetkou cukru a 250ml vody. Mrkev v těstíčku obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat nejlépe na papírové utěrce.
- Mezitím očistíme a omyjeme fenykl a včetně natě nasekáme najemno. 2lžíce fenyklu smícháme s jogurtem a solí a podáváme ke smažené mrkvi.