Zvěřina s omáčkou z brusinek a červeného vína

Ingredience


Brusinková omáčka 5 polévková lžíce
Celer - nať 1 ks
Citrony 0.5 ks
Hovězí vývar základní 250 ml
Jalovec 0.5 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Olej arašídový (podzemnicový) 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 0.5 ks
Řeřicha 1 kávová lžička
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
Svíčková ze zvěřiny 700 g
Víno červené 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do nekovové mísy vložíme plátky masa a zalijeme je směsí šťávy z pomeranče a citronu, 2 lžic oleje, nového koření, soli a pepře. Zakryté necháme 4 h marinovat v lednici. Mezitím obrátíme.
  2. Připravíme omáčku. Najemno nasekáme šalotku, celer a mrkev. V pánvi rozpálíme olej a zeleninu cca 5 min orestujeme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme kuličky jalovce a dusíme cca 20 min, dokud se omáčka nezredukuje cca na polovinu množství. Poté scedíme do čisté pánve, vmícháme brusinkovou omáčku a odložíme.
  3. Připravené steaky grilujeme na středně rozpáleném grilu cca 4-6 min z každé strany. Mezitím prohřejeme omáčku, ochutíme ji solí a pepřem. Přelijeme jí hotové steaky, dozdobíme řeřichou a ihned podáváme.