Zvěřina s omáčkou z brusinek a červeného vína
Ingredience
Brusinková omáčka |
5 polévková lžíce |
Celer - nať |
1 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Jalovec |
0.5 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Olej arašídový (podzemnicový) |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
0.5 ks |
Řeřicha |
1 kávová lžička |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Svíčková ze zvěřiny |
700 g |
Víno červené |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do nekovové mísy vložíme plátky masa a zalijeme je směsí šťávy z pomeranče a citronu, 2 lžic oleje, nového koření, soli a pepře. Zakryté necháme 4 h marinovat v lednici. Mezitím obrátíme.
- Připravíme omáčku. Najemno nasekáme šalotku, celer a mrkev. V pánvi rozpálíme olej a zeleninu cca 5 min orestujeme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme kuličky jalovce a dusíme cca 20 min, dokud se omáčka nezredukuje cca na polovinu množství. Poté scedíme do čisté pánve, vmícháme brusinkovou omáčku a odložíme.
- Připravené steaky grilujeme na středně rozpáleném grilu cca 4-6 min z každé strany. Mezitím prohřejeme omáčku, ochutíme ji solí a pepřem. Přelijeme jí hotové steaky, dozdobíme řeřichou a ihned podáváme.