Rýžové bochánky s kuřetem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek 200 g
Kuřecí prsa 1.5 kg
Máslo čerstvé 200 g
Pepř bílý 7 g
Rajčata 300 g
Rýže loupaná 400 g
Sůl 15 g
Voda pitná 1.1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na hlubší pánvi osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a přidáme na pánev, orestujeme asi 5 minut, přidáme pokrájená rajčata, 1 dl vody a vaříme na mírném ohni asi hodinu, dokud není maso měkké a omáčka zahuštěná. Před odstavením osolíme a opepříme.
  2. V hrnci krátce osmahneme na másle rýži, přilijeme 1 l vody, osolíme a vaříme zhruba 30 minut na mírném ohni. Hotová rýže by měla být měkká a lepivá. Do horké rýže přimícháme hrášek( mražený nebo čerstvý), který jsme nechali přejít varem a scedili, opepříme, dosolíme. Naběračkou vytřenou rozpuštěným máslem nabíráme rýži a tvoříme bochánky, které vyklopíme na talíř a polijeme omáčkou s kousky masa.