Rýžové bochánky s kuřetem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
200 g |
Kuřecí prsa |
1.5 kg |
Máslo čerstvé |
200 g |
Pepř bílý |
7 g |
Rajčata |
300 g |
Rýže loupaná |
400 g |
Sůl |
15 g |
Voda pitná |
1.1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na hlubší pánvi osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a přidáme na pánev, orestujeme asi 5 minut, přidáme pokrájená rajčata, 1 dl vody a vaříme na mírném ohni asi hodinu, dokud není maso měkké a omáčka zahuštěná. Před odstavením osolíme a opepříme.
- V hrnci krátce osmahneme na másle rýži, přilijeme 1 l vody, osolíme a vaříme zhruba 30 minut na mírném ohni. Hotová rýže by měla být měkká a lepivá. Do horké rýže přimícháme hrášek( mražený nebo čerstvý), který jsme nechali přejít varem a scedili, opepříme, dosolíme. Naběračkou vytřenou rozpuštěným máslem nabíráme rýži a tvoříme bochánky, které vyklopíme na talíř a polijeme omáčkou s kousky masa.