Sépie se zelenou paprikou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Sépie |
400 g |
Sherry brandy |
1 kávová lžička |
Sójová pasta Miso |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zázvor celý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté sépie rozřízneme a povrch nařízneme šikmo do tvaru mřížky. Maso nakrájíme na obdélníčky asi 2x4 cm, vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou, necháme chvíli stát. Potom sépie vyjmeme na papírovou utěrku a necháme oschnout.
- Očištěnou a omytou zelenou papriku nakrájíme na kousky, vsypeme do woku na rozehřátý olej a 1 minutu opékáme. Přidáme nasekaný česnek, nadrobno nakrájený zázvor, jarní cibulku, osolíme a nakonec přidáme kousky sépií. Vše za stálého míchání prohříváme asi 1 minutu.
- Vmícháme sójovou pastu, sherry a dobře promícháme.
- Pokrm upravíme na talíře, pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.
- Vhodnou přílohou je vařená rýže.