Sépie se zelenou paprikou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 1 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Sépie 400 g
Sherry brandy 1 kávová lžička
Sójová pasta Miso 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Zázvor celý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté sépie rozřízneme a povrch nařízneme šikmo do tvaru mřížky. Maso nakrájíme na obdélníčky asi 2x4 cm, vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou, necháme chvíli stát. Potom sépie vyjmeme na papírovou utěrku a necháme oschnout.
  2. Očištěnou a omytou zelenou papriku nakrájíme na kousky, vsypeme do woku na rozehřátý olej a 1 minutu opékáme. Přidáme nasekaný česnek, nadrobno nakrájený zázvor, jarní cibulku, osolíme a nakonec přidáme kousky sépií. Vše za stálého míchání prohříváme asi 1 minutu.
  3. Vmícháme sójovou pastu, sherry a dobře promícháme.
  4. Pokrm upravíme na talíře, pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.
  5. Vhodnou přílohou je vařená rýže.