Opékané hřebenatky

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 6 ks
Hřebenatka 450 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné hřebenatky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po okapání osušíme papírovou utěrkou. Každou hřebenatku podélně rozkrojíme na poloviny.
  2. Ve woku rozpálíme olej, přidáme nakrájenou chilli papričku, jarní cibulku a hřebenatky. Opékáme asi 5 minut a pokud použijeme zmrazené hřebenatky, opékáme je kratší dobu.
  3. Nakonec vmícháme sójovou omáčku, máslo a zahříváme, až se máslo rozpustí.
  4. Pokrm upravíme do nahřátých misek a ihned podáváme.