Opékané hřebenatky
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Hřebenatka |
450 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné hřebenatky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po okapání osušíme papírovou utěrkou. Každou hřebenatku podélně rozkrojíme na poloviny.
- Ve woku rozpálíme olej, přidáme nakrájenou chilli papričku, jarní cibulku a hřebenatky. Opékáme asi 5 minut a pokud použijeme zmrazené hřebenatky, opékáme je kratší dobu.
- Nakonec vmícháme sójovou omáčku, máslo a zahříváme, až se máslo rozpustí.
- Pokrm upravíme do nahřátých misek a ihned podáváme.