Hráškové rizoto s bylinkami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
0.25 ks |
Chřest zelený |
8 ks |
Hrášek mražený |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomazánka bylinková |
150 g |
Rýže carnaroli |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk rostlinný |
2 polévková lžíce |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar drůbeží |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ohřejeme drůbeží vývar. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk, vmícháme rýži a hrášek a vaříme tak dlouho, dokud rýže nezesklovatí.
- Přidáme bílé víno a za stálého míchání jej necháme odpařit. Přilijeme naběračku vývaru a opět mícháme. Až bude rýže měkká, ale při skusu stále ještě pevná, odstraníme hrnec ze sporáku.
- Vmícháme do rýže bylinkovou pomazánku a podle chuti osolíme opepříme.
- Než budeme pokrm podávat, necháme vše 5 minut odpočinout. Poté rizoto rozdělíme do mističek, ozdobíme hlavičkami chřestu a kostičkami čili papriček.