Hráškové rizoto s bylinkami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 0.25 ks
Chřest zelený 8 ks
Hrášek mražený 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomazánka bylinková 150 g
Rýže carnaroli 300 g
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 2 polévková lžíce
Víno bílé 200 ml
Vývar drůbeží 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ohřejeme drůbeží vývar. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk, vmícháme rýži a hrášek a vaříme tak dlouho, dokud rýže nezesklovatí.
  2. Přidáme bílé víno a za stálého míchání jej necháme odpařit. Přilijeme naběračku vývaru a opět mícháme. Až bude rýže měkká, ale při skusu stále ještě pevná, odstraníme hrnec ze sporáku.
  3. Vmícháme do rýže bylinkovou pomazánku a podle chuti osolíme opepříme.
  4. Než budeme pokrm podávat, necháme vše 5 minut odpočinout. Poté rizoto rozdělíme do mističek, ozdobíme hlavičkami chřestu a kostičkami čili papriček.