Houbové rizoto s rukolou
Ingredience
Alpro soya cuisine |
250 ml |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
100 g |
Houby čerstvé |
500 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
100 g |
Rýže carnaroli |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
3 ks |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Očištěné houby nakrájíme na sousta. Rukolu opláchneme a otřepeme dosucha.
- V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět česnek a cibuli. Poté na oleji opečeme houby, které prozatím odložíme. Vložíme do pánve rýži a lístky tymiánu, krátce osmahneme a zalijeme polovinou zeleninového vývaru.
- Podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme cayenským pepřem. Za občasného míchání budeme vařit asi 25 minut. V průběhu vaření postupně podle potřeby přidáváme vývar a Alpro soja cuisine.
- Po dovaření rýže vložíme houby, krátce ještě povaříme a silně okořeníme. Vmícháme nakrájenou rukolu a ihned podáváme.