Houbové rizoto s rukolou

Ingredience


Alpro soya cuisine 250 ml
Česnek 1 stroužek
Cibule 100 g
Houby čerstvé 500 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 100 g
Rýže carnaroli 250 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 3 ks
Vývar zeleninový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Očištěné houby nakrájíme na sousta. Rukolu opláchneme a otřepeme dosucha.
  2. V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět česnek a cibuli. Poté na oleji opečeme houby, které prozatím odložíme. Vložíme do pánve rýži a lístky tymiánu, krátce osmahneme a zalijeme polovinou zeleninového vývaru.
  3. Podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme cayenským pepřem. Za občasného míchání budeme vařit asi 25 minut. V průběhu vaření postupně podle potřeby přidáváme vývar a Alpro soja cuisine.
  4. Po dovaření rýže vložíme houby, krátce ještě povaříme a silně okořeníme. Vmícháme nakrájenou rukolu a ihned podáváme.