Mořský ďas s chřestem
Ingredience
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Chřest zelený |
100 g |
Cibulka jarní |
3 ks |
Mořský ďas |
450 g |
Olej kukuřičný |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou rybu nakrájíme na tenké plátky.
- V misce smícháme nastrouhaný zázvor s chilli omáčkou a směsí potřeme plátky rybího masa.
- Ve woku rozehřejeme kukuřičný olej, přidáme rybu, omytý mladý chřest a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Za stálého obracení opékáme 5 minut. Pánev odstavíme z plotny, pokrm zakapeme sezamovým olejem a zlehka promícháme.
- Ihned podáváme na nahřátých talířích.