Mořský ďas s chřestem

Ingredience


Chilli omáčka 2 polévková lžíce
Chřest zelený 100 g
Cibulka jarní 3 ks
Mořský ďas 450 g
Olej kukuřičný 1 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou rybu nakrájíme na tenké plátky.
  2. V misce smícháme nastrouhaný zázvor s chilli omáčkou a směsí potřeme plátky rybího masa.
  3. Ve woku rozehřejeme kukuřičný olej, přidáme rybu, omytý mladý chřest a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Za stálého obracení opékáme 5 minut. Pánev odstavíme z plotny, pokrm zakapeme sezamovým olejem a zlehka promícháme.
  4. Ihned podáváme na nahřátých talířích.