Pražmy se zeleninou

Ingredience


Cibule 60 g
Citrony 2 ks
Cukr moučkový 1 špetka
Estragon 10 g
Fazolové lusky zelené 125 g
Kedlubna 150 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 špetka
Mrkev kořen 250 g
Ocet kvasný lihový 30 ml
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 60 g
Pražma 750 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 1000 ml vody smícháme s vínem, octem, bylinkami, pokrájenými pomeranči a citrony. Osolíme, opepříme a přiklopené vaříme 30 minut.
  2. Cibuli, fenykl, fazolky, mrkev a kedlubny očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
  3. Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme vše krom fazolek. Osolíme, opepříme a ocukrujeme. Dusíme 30 minut, poté přisypeme fazolky a dusíme ještě 30 minut. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem.
  4. Uvedeme k varu a vaříme 15 minut.
  5. Ryby omyjeme, vykucháme a na 5 minut ponoříme do horké vody.
  6. Ryby servírujeme s plátky citrusů a vařenou zeleninou.