Pražmy se zeleninou
Ingredience
Cibule |
60 g |
Citrony |
2 ks |
Cukr moučkový |
1 špetka |
Estragon |
10 g |
Fazolové lusky zelené |
125 g |
Kedlubna |
150 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka |
Mrkev kořen |
250 g |
Ocet kvasný lihový |
30 ml |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
60 g |
Pražma |
750 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 110 min
-
Počet porcí: 3 porce
- 1000 ml vody smícháme s vínem, octem, bylinkami, pokrájenými pomeranči a citrony. Osolíme, opepříme a přiklopené vaříme 30 minut.
- Cibuli, fenykl, fazolky, mrkev a kedlubny očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
- Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme vše krom fazolek. Osolíme, opepříme a ocukrujeme. Dusíme 30 minut, poté přisypeme fazolky a dusíme ještě 30 minut. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem.
- Uvedeme k varu a vaříme 15 minut.
- Ryby omyjeme, vykucháme a na 5 minut ponoříme do horké vody.
- Ryby servírujeme s plátky citrusů a vařenou zeleninou.