Pěna ze pstruha s rybí omáčkou
Ingredience
Mléko polotučné |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pstruh |
400 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
350 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar rybí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety omyjeme, osolíme, opepříme.
- Maso obereme a rozmačkáme na kaši, přidáme vejce, žloutky, 250 ml smetany a mléko. Dobře promícháme a kaši propasírujeme přes sítko.
- Zapékací mističky vytřeme máslem a naplníme pěnou.
- Pečeme ve vodní lázni, zakryté alobalem 40 minut při 165 °C.
- Rybí vývar smícháme s vínem a uvedeme k varu, přilijeme smetanu a přidáme máslo.
- Pečenou pěnu servírujeme přelitou omáčkou.