Pěna ze pstruha s rybí omáčkou

Ingredience


Mléko polotučné 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pstruh 400 g
Smetana 16% (pochoutková) 350 ml
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 150 ml
Vývar rybí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety omyjeme, osolíme, opepříme.
  2. Maso obereme a rozmačkáme na kaši, přidáme vejce, žloutky, 250 ml smetany a mléko. Dobře promícháme a kaši propasírujeme přes sítko.
  3. Zapékací mističky vytřeme máslem a naplníme pěnou.
  4. Pečeme ve vodní lázni, zakryté alobalem 40 minut při 165 °C.
  5. Rybí vývar smícháme s vínem a uvedeme k varu, přilijeme smetanu a přidáme máslo.
  6. Pečenou pěnu servírujeme přelitou omáčkou.