Pikantní omáčka s dušeným štikozubcem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 60 g
Citrony 1 ks
Hořčice 20 ml
Kerblík 6 g
Máslo čerstvé 75 g
Ocet kvasný lihový 20 ml
Paprika červená 80 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 6 g
Štikozubec 800 g
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou a vykuchanou rybu vložíme do parního hrnce.
  2. Do další nádoby pod maso dáme nakrájenou cibuli, petržel, bobkový list a ocet.
  3. Vaříme v páře 20 minut.
  4. Papriku oloupeme a vyjmeme jadřinec, dužinu pokrájíme na proužky.
  5. Máslo rozpálíme, přidáme citronovou šťávu, hořčici, sekaný kerblík a papriku.
  6. Necháme prohřát a odstavíme stranou.
  7. Maso servírujeme přelité omáčkou.