Pikantní omáčka s dušeným štikozubcem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
60 g |
Citrony |
1 ks |
Hořčice |
20 ml |
Kerblík |
6 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Ocet kvasný lihový |
20 ml |
Paprika červená |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Štikozubec |
800 g |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omytou a vykuchanou rybu vložíme do parního hrnce.
- Do další nádoby pod maso dáme nakrájenou cibuli, petržel, bobkový list a ocet.
- Vaříme v páře 20 minut.
- Papriku oloupeme a vyjmeme jadřinec, dužinu pokrájíme na proužky.
- Máslo rozpálíme, přidáme citronovou šťávu, hořčici, sekaný kerblík a papriku.
- Necháme prohřát a odstavíme stranou.
- Maso servírujeme přelité omáčkou.