Treska á la paimpolaise
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cibule |
120 g |
Hřebenatka |
50 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Protlak rajčatový |
40 ml |
Rybí hlavy |
1 ks |
Rybí kosti |
20 g |
Šalotka |
80 g |
Sůl |
2 špetka |
Treska aljašská |
1000 g |
Tymián čerstvý |
4 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno jablečné |
700 ml |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 2 mrkve a 1 cibuli oloupeme, pokrájíme. Přidáme rybí hlavu, kosti a bylinky. Zalijeme cidrem a vaříme do zredukování poloviny objemu.
- Poté opepříme, osolíme a propasírujeme.
- Filety stočíme do závitků, lehce převážeme nití a dáme na 3 minuty vařit do připraveného vývaru.
- Zbytek cibule, mrkve a šalotku oloupeme a dáme restovat na rozpálené máslo s olejem. Přidáme hřebenatky, bobkový list a tymián.
- Necháme restovat 5 minut. Přilijeme 50 ml vývaru, protlak a 6 minut ohříváme.
- Pak mušle vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, rozšlehaným žloutkem, osolíme a opepříme.
- Tresku a mušle servírujeme přelité omáčkou.