Treska á la paimpolaise

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cibule 120 g
Hřebenatka 50 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 150 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Protlak rajčatový 40 ml
Rybí hlavy 1 ks
Rybí kosti 20 g
Šalotka 80 g
Sůl 2 špetka
Treska aljašská 1000 g
Tymián čerstvý 4 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Víno jablečné 700 ml
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 2 mrkve a 1 cibuli oloupeme, pokrájíme. Přidáme rybí hlavu, kosti a bylinky. Zalijeme cidrem a vaříme do zredukování poloviny objemu.
  2. Poté opepříme, osolíme a propasírujeme.
  3. Filety stočíme do závitků, lehce převážeme nití a dáme na 3 minuty vařit do připraveného vývaru.
  4. Zbytek cibule, mrkve a šalotku oloupeme a dáme restovat na rozpálené máslo s olejem. Přidáme hřebenatky, bobkový list a tymián.
  5. Necháme restovat 5 minut. Přilijeme 50 ml vývaru, protlak a 6 minut ohříváme.
  6. Pak mušle vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, rozšlehaným žloutkem, osolíme a opepříme.
  7. Tresku a mušle servírujeme přelité omáčkou.