Treska s indickou omáčkou
Ingredience
Cibule |
60 g |
Jablka |
120 g |
Jogurt bílý |
300 ml |
Kari koření |
2 špetka |
Maizena - kukuřičný škrob |
12 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
Treska aljašská |
800 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pokrájenou mrkev a cibuli přendáme do hrnce, podlijeme 750 ml vody a vínem. Uvedeme k varu a vaříme 15 minut.
- Maso z tresky dáme do horké vody a necháme 15 minut ohřívat bez vaření.
- 200 ml vody z vaření ryby smícháme se lžící cibule z vývaru, přidáme strouhaná jablka a šťávu z pomeranče. Vše necháme ohřát.
- Vývar propasírujeme přes síto, smícháme s jogurtem a maizenou.
- Osolíme.
- Tuto omáčku přendáme na servírovací tác, navrch položíme porce ryby, které posypeme troškou kari a sekanou petrželí.