Treska s indickou omáčkou

Ingredience


Cibule 60 g
Jablka 120 g
Jogurt bílý 300 ml
Kari koření 2 špetka
Maizena - kukuřičný škrob 12 g
Mrkev kořen 60 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Pomeranče 1 ks
Sůl 2 špetka
Treska aljašská 800 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pokrájenou mrkev a cibuli přendáme do hrnce, podlijeme 750 ml vody a vínem. Uvedeme k varu a vaříme 15 minut.
  2. Maso z tresky dáme do horké vody a necháme 15 minut ohřívat bez vaření.
  3. 200 ml vody z vaření ryby smícháme se lžící cibule z vývaru, přidáme strouhaná jablka a šťávu z pomeranče. Vše necháme ohřát.
  4. Vývar propasírujeme přes síto, smícháme s jogurtem a maizenou.
  5. Osolíme.
  6. Tuto omáčku přendáme na servírovací tác, navrch položíme porce ryby, které posypeme troškou kari a sekanou petrželí.