Hřebenatky s ovocem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
50 g |
Hřebenatka |
8 ks |
Kiwi |
60 g |
Mango |
60 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Pomeranče |
60 g |
Pórek |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle omyjeme, vyjmeme z lastur. Pokapeme citronovou šťávou a dáme vařit do 2 l vody. Vaříme 10 minut, poté maso vyjmeme.
- Do vývaru přidáme pokrájený pórek, mrkev, plátky citrónu a pomeranče, česnek a pepř vcelku. Osolíme a vaříme 30 minut. Vývar necháme vystydnout.
- Mango a kiwi oloupeme a pokrájíme na plátky.
- Hřebenatky servírujeme s kousky vařené mrkve a plátky ovoce. Přelijeme trochou vývaru a ihned servírujeme.