Hřebenatky s ovocem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citrony 50 g
Hřebenatka 8 ks
Kiwi 60 g
Mango 60 g
Mrkev kořen 80 g
Pepř černý celý 1 špetka
Pomeranče 60 g
Pórek 200 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle omyjeme, vyjmeme z lastur. Pokapeme citronovou šťávou a dáme vařit do 2 l vody. Vaříme 10 minut, poté maso vyjmeme.
  2. Do vývaru přidáme pokrájený pórek, mrkev, plátky citrónu a pomeranče, česnek a pepř vcelku. Osolíme a vaříme 30 minut. Vývar necháme vystydnout.
  3. Mango a kiwi oloupeme a pokrájíme na plátky.
  4. Hřebenatky servírujeme s kousky vařené mrkve a plátky ovoce. Přelijeme trochou vývaru a ihned servírujeme.