Ryba v citronové marinádě
Ingredience
Avokádo |
70 g |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Citrony |
150 g |
Limetka |
150 g |
Makrela obecná |
250 g |
Olej olivový |
50 ml |
Oregano čerstvé |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák obecný |
1000 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ryby vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky.
- Šťávu z citrónů a limetek vymačkáme a naložíme do ní pokrájené ryby.
- Marinujeme 5 hodin v chladu, občas promícháme.
- Rajčata nakrájíme na plátky, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem a chilli.
- Avokádo oloupeme a pokrájíme na proužky.
- Marinované ryby servírujeme s oblohou z kořeněných rajčat a avokáda.