Ryba v citronové marinádě

Ingredience


Avokádo 70 g
Chilli koření mleté 1 špetka
Citrony 150 g
Limetka 150 g
Makrela obecná 250 g
Olej olivový 50 ml
Oregano čerstvé 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 150 g
Sůl 1 špetka
Tuňák obecný 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky.
  2. Šťávu z citrónů a limetek vymačkáme a naložíme do ní pokrájené ryby.
  3. Marinujeme 5 hodin v chladu, občas promícháme.
  4. Rajčata nakrájíme na plátky, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem a chilli.
  5. Avokádo oloupeme a pokrájíme na proužky.
  6. Marinované ryby servírujeme s oblohou z kořeněných rajčat a avokáda.