Hlemýždi s houbami
Ingredience
Hlemýždi |
680 g |
Lišky čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
80 g |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
250 ml |
Zakysaná smetana |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby pokrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě. Vaříme cca 20 minut. Hlemýždě omyjeme rozpůlíme, smícháme s jemně pokrájenou šalotku. Necháme 10 minut podusit, poté podlijeme vínem, přisypeme uvařené houby a zjemníme smetanou. Necháme vařit 20 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.
- Servírujeme teplé.